• Flamingo’s E1 wint nipt maar verdiend van CSL E2

Afgelopen zaterdag stond de 3de wedstrijd van deze competitie op het programma.

Na 1 overwinning en een nipte nederlaag was nu CSL E2 te gast op De Swadde. Deze ploeg had beide voorgaande wedstrijden verloren dus wellicht behoorde een nieuwe overwinning tot de mogelijkheden.

Elianne ontbrak deze zaterdag maar in Iris van der Lei werd een waardig vervangster gevonden. De Flamingo dames begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Na eerst een paar kansjes gemist te hebben was het Sanne die na 5 minuten de 1-0 wist te scoren. Er werd daarna naar hartenlust aangevallen maar ontbrak het aan een beetje geluk waardoor het zeer spannend bleef en verdere doelpunten uitbleven. Door zeer goed verdedigen van Mare, Ilse, Alleta en sanne wisten de dames de bezoekers echter van het scoren te houden zodat met de minimale voorsprong de rust aanbrak.

De 2de helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Goed samenspel van de Flamingo’s-formatie, maar wederom geen doelpunten. Na 6 minuten wist Iris de bevrijdende 2de treffer te scoren. Dit gaf een beetje lucht. Want je weet het maar nooit, één moment van onoplettendheid en CSL komt tot scoren. Dit gebeurde echter niet. De score had nog wat hoger uit kunnen vallen maar de bal mocht deze zaterdag blijkbaar niet al te vaak door de korf.

Zo bleef het 2-0 en mogen de dames terugkijken op een prima wedstrijd.

De stafworpenserie werd ook al zo spannend. Sanne en Iris wisten elk een strafworp raak te schieten maar ook CSL wist 2x te scoren. Mare maakte aan alle spanning een eind door haar strafworp raak te schieten zodat ook dit een overwinning voor de E1 opleverde.

Sanne de Jong