• Flamingo´s E2 goed van start tijdens seizoensopening!

Zunobri E1 – Flamingo’s E2  2 - 18

De dames en heren van Flamingo´s E2 (dit seizoen bestaande uit Iris, Myrthe, Lianne, Germer, Aaltzen en Jelmer), moesten het in de eerste wedstrijd van de najaarsreeks opnemen tegen ZuNoBri. Deze combinatie van Zuidhorn, Noordhorn en Briltil speelt haar wedstrijden in Zuidhorn. Het sportpark van de korfbalvereniging bleek voor een van de chauffeurs lastig te vinden, maar onder begeleiding van een bejaarde scootmobiel-bestuurder wist ook deze chauffeur het sportpark net op tijd te bereiken. Het oponthoud had geen invloed op de concentratie van de spelers. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de spelers bij de les. De bal werd snel rondgespeeld en het was wachten op de eerste geldige score. De scheidsrechter keurde de eerste schoten nog af wegens verdedigen, maar lang duurde het niet voor de eerste score genoteerd kon worden. Lianne zorgde voor de openingstreffer en besloot even later de voorsprong te verdubbelen. Zunobri liet het hier niet bij zitten en een van de weinige keren dat een speler van Zunobri vrij kon schieten werd door de thuisploeg benut 1-2. Flamingo’s reageerde gelijk, want binnen een minuut bracht Lianne de marge weer op 2. De Flamingo’s hadden elkaar nu helemaal gevonden, want door middel van goed samenspel liep de score bij rust al op tot 12 punten. Germer, Jelmer, Myrthe en Lianne wisten de aanvallen goed af te ronden. Zunobri wist voor rust ook nog een keer te scoren waardoor de ruststand op 2-12 werd bepaald.

De tweede helft was iets lastiger voor Flamingo’s. Zunobri probeerde de bal in bezit te houden waardoor de aanvallen van de Flamingo’s wat minder talrijk waren dan in de eerste helft. Flamingo’s verdedigde erg goed, waardoor Zunobri niet meer wist te scoren. Iris was de 2e helft gelijk goed bij de les en wist 2 keer te scoren en bracht de stand op 2-14. Aaltzen was de enige die op dat moment nog niet had gescoord en het was nu de kunst om juist hem vrij te spelen onder de korf. Dit lukte een aantal keren en Aaltzen wist ook te scoren, maar helaas keurde de scheidsrechter de score af. Lianne en Myrthe wisten beide nog wel 2 keer te scoren waardoor het scorebord uiteindelijk 2-18 aangaf. Ook de strafworpen werden een prooi voor de Flamingo’s (0-4). Aaltzen wist hier wel te scoren, samen met Germer (2x) en Lianne.

Een prachtig resultaat, waarin alle spelers een grote steen hebben bijgedragen. Het goede veldspel en mooie combinaties beloven wat voor de rest van het seizoen!

Lianne Kaldeway