/
    • Oerterp/VKC D1-Flamingo's D2.

      Op 3 september mocht het hele D2 team afreizen naar Ureterp. De D2 is bijna een heel nieuw team en heeft veel spelers uit de E's dit jaar. Het is een gezellig meiden team die ontzettend kunnen giechelen. Maar er moet natuurlijk ook serieus gekorfbald worden, want de trainers/coaches én ouders willen wel graag een goed potje korfbal zien. De eerste 12,5 minuten aanval bestond uit Silke, Marije, Lisa en Justine. In de verdediging begonnen Britte, Hanne, Larissa en Anna. Milika zat tussen alle afgereisde ouders (erg leuk!) in, te wachten tot ze haar entree mocht maken. Na 20 seconden (!) scoorde Silke het eerste doelpunt al van de wedstrijd. Helaas had de tegenstander hier snel een antwoord op en scoorde de 1-1. Het was toch nog even wennen voor de D2. Het is namelijk een hele verandering, in 2 vakken spelen en 12,5 minuut moeten verdedigen en de andere minuten moeten aanvallen. Dit zag je ook even in de score terug. Na al een paar minuten spelen stond het 3-1 voor Oerterp. De D2 liet zich absoluut niet op de kop zitten en vocht dan ook goed terug. Justine wist als tweede van Flamingo's de korf te vinden en scoorde een leuke kleine kans. Het stond nu 3-2. Oerterp wist voor de vakwissel nog één keer te scoren. Het laatste gedeelte van de eerste helft werd maar 2 keer gescoord door Oerterp. We gingen namelijk de rust in met 6-2 achterstand. Na het praatje van de coaches ging de D2 weer met volle moed het veld in. Ze lieten zich toch niet zomaar aan de kant zetten?! Milika kwam er de tweede helft in voor Anna. Al snel zette Justine de stand op 6-3 door weer een kleine kans. Daarna wist Lisa te scoren. De dames werden steeds gretiger en het veld werd eigenlijk te klein voor deze meisjes. Volgens mij hebben ze elke hoek van het veld wel een paar keer bekeken want ow, wat zat daar een energie in! Nog 12 en een halve minuut te spelen, wat zou dan toch die eindstand worden?! Larissa maakte de 6-5 door goed samenspel met de andere dames. Volgens mij roken ze de gelijkmaker, want je zag de rode koppies van alle meisjes rondsjoefen als een gek. Én dan toch! In de laatste 3 minuten wist Larissa nog een keer te scoren en maakte de gelijkmaker. Dit was dan ook gelijk de eindstand. Erg leuk om te zien hoe ze van een best grote achterstand, toch er zo'n mooie eindstand van hebben kunnen maken! Het is dan op papier geen 2 punten waard, maar voor ons gevoel zeker wel. Ook heel leuk om de ouders zo te zien meeleven in het spel. Dames, erg goed gedaan, wij als coaches zijn erg trots op jullie! Volgende week komt De Pein D1 bij ons op bezoek. 10:00 uur op de Swadde, ook dan verwachten we weer zoveel fanatiek support. Tot volgende week!

      Sita Veltman